Rindfleischstew
TM6 TM5

Rindfleischstew

4.4 (254 oceny)

Składniki

  • 4 Stängel Petersilie, abgezupft (ca. 10 g)
  • 100 g Staudensellerie, in Stücken
  • 220 g Möhren, in Stücken
  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 20 g Olivenöl
  • 500 g Rindergulasch, mager, in Würfeln (2 cm)
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • 20 g Mehl
  • 3 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 2 Lorbeerblätter
  • 3 Zweige Thymian, abgezupft
  • 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
  • 500 g Guinness (dunkles Bier)
  • 350 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in mundgerechten Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1611 kJ / 385 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy