Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola

Polpettone di tacchino con erbette e pesto di rucola

4.2 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porzioni

Składniki

Pesto di rucola
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di mandorle pelate
  • 30 g di gherigli di noci
  • 120 g di rucola
  • 120 g olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico zucchero
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Polpettone
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di provola affumicata a pezzi
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, maggiorana, timo, origano, salvia, ecc.)
  • 1 spicchio di aglio
  • 25 g di pane raffermo a pezzi
  • 400 g di bocconcini di tacchino
  • 1 salsiccia di maiale cruda spellata (100 g circa)
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di sale
  • 400 g di carote pelate a pezzi (2 cm circa)
  • 700 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 617.3 mg
Białko 35.5 g
Kalorie 2488.2 kJ / 594.8 kcal
Tłuszcz 45.3 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...