Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uova (da 60 g circa), albumi e tuorli separati
- 1 pizzico di sale
- 40 g di cioccolato fondente a pezzi
- 40 g di burro morbido
- 40 g di pasta di marzapane pregiato a pezzi
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 1 - 2 cucchiai di zucchero
- 4 praline al cioccolato e ciliegia (tipo Boeri)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1275 kJ / 304 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes salate ai frutti di mare (senza glutine)
1h
Soufflé al cioccolato
45min
Macaron al cioccolato
24 Std.
Diamanti al cioccolato
7h 30min
Salame di cioccolato in crema inglese
2h 40min
Crêpes
1h 20min
Bignè cake
4h
Alberelli al cioccolato
4h 25min
Finti lecca lecca
2h 45min
Soufflé al cioccolato extra fondente
50min
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25min
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35min