![Pain aux noisettes Pain aux noisettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/691C393D-2762-4E8E-AEC3-0D86CEE8C12E/Derivates/3d77ea4f-0d75-414f-af1d-4bfcadd6ec3b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café de sel
- 100 g de farine de Kamut® (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g d'eau
- 70 g de noisettes décortiquées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 302.2 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pain aux graines
5sa
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
5sa
Pain de seigle
2h 40min
Pain aux pistaches
3h 15min
Pain à la farine de châtaigne
3h 10min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain aux noix
3h 15min
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pains au maïs
3sa 20 dk