Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café de sel
- 100 g de farine de Kamut® (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g d'eau
- 70 g de noisettes décortiquées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 302.2 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain aux noix
3h 15min
Pain complet ultra-moelleux
2 godz. 15 min
Baguette tradition et baguette épi
5óra 15p
Pain aux pistaches
3h 15min
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pain de campagne
4 Std.
Pain aux fruits secs
3 godz. 45 min
Pain de mie aux graines
6 godz.
Pains au maïs
3 Std. 20 Min
Pain aux graines
5h
Petites ficelles aux céréales
2h 45min