Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Yoghurt sauce
- 400 g yoghurt, 3,5% fat
- 15 g lime juice, freshly squeezed
- 10 g honey
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
Falafel
- 110 g spring onions, cut in rings (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 egg yolk
- 400 g canned chickpeas, drained
- 20 g olive oil
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 40 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 40 g breadcrumbs
- 1500 g oil, for deep-frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695.8 kJ / 405.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 563.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seitan
40min
Sweet and sour tempeh
50 min
Spaghetti Muffins
55 Min
Falafel Waffle
40min
Stracciatella Soup
30 min
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1sa 40 dk
Spinach and tomato quiche
1 Std. 45 Min
Lemongrass Tempeh
1h 15min
Miso Ramen
30 min
Potato Curry Soup
35min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2小时