![Sopa de shiitake, lima y azafrán Sopa de shiitake, lima y azafrán](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1254968-7403-41C5-ABFE-354DCD00F662/Derivates/269F9860-4988-4E24-8746-5566431B86F0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 60 g de zanahoria en rodajas
- 3 ajetes (en trozos de 1-2 cm)
- 1000 g de agua
- 200 g de setas shiitake frescas (en mitades y sin tallo)
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharada de piel de lima rallada
- 1 - 2 cucharadas de aceite de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 269.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de algas y setas
40min
Chile sin carne
1 godz.
Sopa de miso con vegetales
20min
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25 min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Lassi salado - India
5 min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40min
Tirabeques crujientes y picantes
15 Min
Sopa de miso
25 min
Guiso de setas y tofu
30min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Curry indio de verduras
40min