Sopa de shiitake, lima y azafrán

Sopa de shiitake, lima y azafrán

3.2 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 raciones

Składniki

  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 60 g de zanahoria en rodajas
  • 3 ajetes (en trozos de 1-2 cm)
  • 1000 g de agua
  • 200 g de setas shiitake frescas (en mitades y sin tallo)
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 cucharada de piel de lima rallada
  • 1 - 2 cucharadas de aceite de sésamo tostado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 269.4 mg
Białko 0.9 g
Kalorie 280 kJ / 67 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...