Sopa de los hortelanos

Sopa de los hortelanos

4.3 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 70 g de mantequilla (y 2 cucharadas más para sofreír en la sartén)
  • 200 g de repollo en trozos (5x5 cm)
  • 200 g de puerro en rodajas (1 cm)
  • 1200 g de agua
  • 2 pastillas de caldo de verduras
  • 170 g de patatas de guarnición (en mitades)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 250 g de lechuga francesa (en trozos)
  • 150 g de hojas de espinaca frescas
  • 150 g de guisantes congelados

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.66 g
Kalorie 788 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 5.54 g
Węglowodany 9.38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...