![Berenjenas con salsa de miso Berenjenas con salsa de miso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/096b928e-1e46-4d87-b54d-065f50a61668/Derivates/d382680b-90dd-45ef-88fc-613a57055ab3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal para engrasar
- 2 berenjenas (de aprox. 250 g)
- 4 cucharadas de pasta de miso rojo (aka miso)
- 20 g de mirin
- 15 g de azúcar
- 20 g de sake
- 160 g de agua
- 1 cucharadita semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichysoisse de maíz Thai
2h 30min
Aceite de albahaca
20min
Crêpes de cerdo y langostinos (Bánh xèo) - Vietnam
1h 30min
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1 Std. 10 Min
Curry verde con berenjenas
30min
Curry verde thai vegetariano
35min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40min
Misoshiru (sopa de miso)
40min
Sopa de miso
25min
Chile vegetariano
1h 5min
Sopa de miso con vegetales
20min
Arroz thai con setas
35min