Urządzenia i Akcesoria
Berenjenas con salsa de miso
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones
Składniki
-
aceite vegetal para engrasar
-
2 berenjenas (de aprox. 250 g)
-
4 cucharadas de pasta de miso rojo (aka miso)
-
20 g de mirin
-
15 g de azúcar
-
20 g de sake
-
160 g de agua
-
1 cucharadita semillas de sésamo tostado
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Japón
18 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 min
Berenjenas con salsa de miso
50 min
Pasta de curry verde
30 min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30 min
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1 godz.
Kimchi de verduras
48 godz.
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20 min
Chile vegetariano
1 godz. 5 min
Pita vegetariana israelí (sabich)
40 min
Curry indio de verduras
40 min
Tirabeques crujientes y picantes
15 min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15 min