Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargelsalat
- 60 g Schalotten, halbiert
- 60 g Rapskernöl
- 25 g Senf
- 40 g Apfelessig
- 1 ¼ gestr. TL Salz
- 3 Prisen Zucker
- 600 g Wasser
- 1000 g weißer Spargel (1300 g Bruttogew.), in Stücken (5 cm)
Reibekuchen und Fertigstellung
- 1000 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 2 Eier
- 30 g Haferflocken, zart
- 5 - 10 g Speisestärke nach Bedarf (opcjonalnie)
- Pflanzenöl zum Braten
- 20 g krause Petersilie, abgezupft
- 1 Bund Radieschen (200 g), je nach Größe geviertelt oder geachtelt
- 200 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3017 kJ / 720 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wein-Senf-Dressing (Vorratsgröße)
40 Min
Bunter Spargelsalat
40 Min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 Min
Spargelsalat mit Cherry-Tomaten und Artischockenvinaigrette
1 Std. 10 Min
Radisalat
10 min
Garnelencocktail
30 Min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1 Std. 10 Min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 Min
Weinschaumsauce
30 Min
Salatsauce für Blattsalate
10 min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 Std. 30 Min