Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Walnusshälften
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Rosenkohl, am Strunk kreuzweise eingeschnitten
- ½ Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 30 g Orangensaft
- 20 g Walnussöl
- 20 g Weißweinessig
- 10 g körniger Senf
- 150 g Granatapfelkerne
- 200 g geräucherte Gänsebrust, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1571 kJ / 375 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelgemüse
30 Min
Kohlrabi-Zuckerschoten-Salat
3h 45min
Bohnensalat mit Tomatendressing
35 Min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45 Min
Linsentatar mit Räucherforelle
45 Min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1h 50min
Fenchelsalat mit bunten Tomaten
10 min
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50 min
Wirsing-Speck-Salat
30 Min
Radieschen-Rettich-Salat
15min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min