Urządzenia i Akcesoria
Gegrillte Salzwasserscampi mit Knoblauch-Soja-Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen4
-
Olivenöl50 g
-
Sesamöl25 g
-
Sojasauce hell150 g
-
Ketjap Manis (süßlich sämige Sojasauce aus Indonesien)30 g
-
Zuckersirup (Läuterzucker)200 g
-
Ingwer, in Sirup (30 g)2 Stückchen
-
Curry (Madras)½ TL
-
Scampis groß (Langostinos)12
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1689 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Cocktailsauce zu Krabben und Co.
5 min
Bloody Mary
10 min
Perlhuhn Quatre-Épices
50 min
Bloody Mary
10 min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 min
Negroni
5 min
Tagliatelle mit Pilzen
1 godz.
Scampi-Spieße mit Knoblauchbutter
55 min
Muscheln mit Sahnesauce
30 min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min