Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eigelb
- 1 Zitrone, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 2 TL Hühnerbrühe (Pulver)
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zucker
- ½ TL Worcester-Sauce
- 100 g Weißwein, trocken
- 60 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 447 kJ / 107 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Geflügelleber Crème brûleé
13h
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2 Std. 45 Min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2 Std.
Vitello Tonnato
48 Std.
Limoncello-Creme
5 Std.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 Std. 20 Min
Thunfischpâté
4 Std. 20 Min
Zabaglione mit Orangenlikör
15 Min
Zabaglione
15 Min
Zabaglione al Prosecco
15 Min