Pain de seigle scandinave

Pain de seigle scandinave

2.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz.
20 tranches

Składniki

La veille
  • d'eau
    350 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de levure boulangère sèche
    2 c. à café
  • de farine de seigle
    300 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de grains de seigle concassés
    300 g
  • de graines de tournesol
    100 g
  • de graines de potiron
    80 g
  • de graines de lin
    50 g
  • de lait ribot
    220 g
  • de bière brune
    180 g
  • de sel marin
    2 c. à café
Le jour même
  • eau pour asperger
  • de flocons d'avoine
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 206 kcal / 866 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...