Pain de seigle scandinave

Pain de seigle scandinave

2.9 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz.
20 tranches

Składniki

La veille
  • 350 g d'eau
  • 30 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café de levure boulangère sèche
  • 300 g de farine de seigle
  • 100 g de farine de blé
  • 300 g de grains de seigle concassés
  • 100 g de graines de tournesol
  • 80 g de graines de potiron
  • 50 g de graines de lin
  • 220 g de lait ribot
  • 180 g de bière brune
  • 2 c. à café de sel marin
Le jour même
  • eau pour asperger
  • 1 c. à soupe de flocons d'avoine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 6.7 g
Kalorie 866 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...