Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 350 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de levure boulangère sèche
- 300 g de farine de seigle
- 100 g de farine de blé
- 300 g de grains de seigle, concassés
- 100 g de graines de tournesol
- 80 g de graines de potiron
- 50 g de graines de lin
- 220 g de lait ribot
- 180 g de bière brune
- 2 c. à café de sel marin
Le jour même
- eau, pour asperger
- 1 c. à soupe de flocons d'avoine
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 866 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4u.
Pain à la farine d'épeautre
4u.
Pain de seigle
5h
Pain énergie aux graines
7h 25min
Pain vapeur à l'épeautre
1 Std. 30 Min
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux algues
2u. 45min
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
3h 5min
Pain viking au sésame
3u. 10min
Pains au maïs
3u. 20min
Pain aux graines
5h
Pain au levain
8 godz.