Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Zucker
- 30 g Rotwein
- 650 g Fleischparadeiser, in Stücken
- 100 g rote Paprikaschoten, in Stücken
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Estragon, getrocknet
- 1 Msp. Paprikapulver, rosenscharf
- 2 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen
- 200 g Stangensellerie, in Stücken (ca. 1-2 cm)
- 100 g Gurke, in Stücken
- 12 - 14 Blättchen frisches Basilikum
- 6 EL Naturjoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 348 kJ / 82 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 min
Fenchel-Spargel-Salat mit weichem Camembert
30 min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4 Std.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40 min
Linsensalat mit Rhabarber und Roastbeef
45 Min
Erdäpfel mit Avocado-Bärlauchcreme
55 Min
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35 Min
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25 min
Kaviar-Frischkäsecreme mit Kresse-Radieschensalat
25 min
Crostini mit Avocado-Rettich-Creme
20 min
Sizilianischer Garnelensalat
40 min
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 Min