![Limoncello-Tartelettes Limoncello-Tartelettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/408c8b46-f2cd-4616-809f-d2fcc165dfef/Derivates/a953da7e-c768-46d9-9cf5-304ccf39d120.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnuss-Rosmarin-Teig
- 80 g Walnüsse, gehackt oder Walnusshälften
- 40 g brauner Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 EL Rosmarin, abgezupft
- 230 g Vollkorn-Weizenmehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
Limoncello-Füllung
- 80 g Zucker
- 1 - 2 Zitronen, unbehandelt, 1 EL Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
- 80 g Zitronenlikör Limoncello
- 1 Ei
- 4 Eigelb
- 200 g Sahne, 32 - 35 % Fett
- 8 Feigen, geachtelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2244 kJ / 536 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Räucherforellenmousse mit Gurke
2u. 40min
Zwetschgen-Parfait
8 Std. 40 Min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6h 20min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10u.
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5hod.
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20 min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 Std.
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4h 40min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Wassermelonen- Gazpacho
1h 30 min