Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesauce
- 3 Kardamomkapseln
- ½ Vanilleschote
- 150 g Milch
- 100 g Sahne
- 4 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 40 g Zucker
Soufflés und Fertigstellung
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Zucker
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 40 g Mohn
- 2 Streifen Zitronenschale (1 x 4 cm), unbehandelt, dünn abgeschält
- 1 EL Paniermehl
- 1 EL Rum
- 700 g Wasser
- 30 g Pflaumenmus
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 15min
Focaccia di Mandorla
2h
Boeuf Bourguignon
9 godz. 30 min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4 godz. 30 min
Birnen-Walnuss-Terrine
5h 20 min.
Thunfischrolle mit Miso-Marinade
30min
Gebratene Meeräsche mit Linsensauce
25h
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2u. 20min
Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio
4 godz. 35 min
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26 godz.
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40min
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min