Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paradeisergelee
- 500 g reife Paradeiser, geviertelt
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 ½ Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Paradeismark
- 10 g Balsamico-Essig
- 10 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Agar-Agar
Hartkäsekekse
- 110 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- ¼ TL Cayennepfeffer, gemahlen
- ½ TL Thymian, getrocknet
Fetacreme
- 150 g Wasser
- 100 g Milch
- ½ Knoblauchzehe
- 1 TL Agar-Agar
- 200 g Feta, in Stücken
- 100 g Naturjoghurt
- 100 g Sauerrahm
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
Basilikumtopping und Fertigstellung
- 1 Bund frisches Basilikum, Blättchen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 100 g Schlagobers
- ¼ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Sahnesteif
- 4 Cocktailparadeiser, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 997 kJ / 238 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Exotische Pannacotta mit Garnelen
5 Std. 50 Min
Bärlauch-Zabaglione
10 min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4 Std.
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6h
Feta-Cashew-Kugeln
20 min
Maronisuppe mit Pilztascherl
40 min
Tomaten-Cocktail
30 min
Schafskäseterrine mit Kürbiskernpesto
1j 20 menit
Thunfischpâté
4h 20 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40 min
Kürbiskernparfait
5h 45 min