Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine blanche type 45, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à soupe de graines variées (sésame, pavot…)
- 10 tranches de lard fumé
- 2 boules de mozzarella de bufflonne tranchées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2269 kJ / 542 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 48 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3 Std. 15 Min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min.
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain ciabatta
3h 45min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain aux graines
5 Std.
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min