Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 sardinas frescas enteras limpias (medianas, de aprox. 150 g)
- ½ de cucharadita de sal
- 6 pellizcos de pimienta molida
- 4 tiras de piel de naranja
- 10 ramitas de perejil fresco
- 10 g de pan rallado
- 100 g de arándanos rojos deshidratados
- 100 g de granillo de almendra tostado
- 20 g de aceite de oliva
- 10 hojas de laurel secas
- 30 g de zumo de naranja
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Bacalao, patatas y huevos con gratinado de pimientos
1h
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
30 min
Bacalao al horno con brócoli
1h 30min
Rape al oporto
50 min
Bacalao con salsa de piñones
1u. 50min
Rape en salsa de turrón y de azafrán
30 min
Bacalao con salsa de mango
30 min
Sepia con ratatouille
1h
Bonito en salsa de sobrasada y tomatitos
30 min
Bacalao con espinacas y zanahoria
50 min
Rape en salsa americana
1h