Wersje kompatybilne
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Pizza bases
- 500 g cauliflower, cut into small florets
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 egg
Pizza topping
- 1 tbsp olive oil, for brushing
- ½ pear, thinly sliced
- 100 g blue cheese, crumbled
- 150 g prosciutto, thinly sliced
- 40 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6003.5 kJ / 1429.5 kcal
- Białko
- 88.7 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 85.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.6 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 3499.7 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower mash
25min
Cauliflower "fried" rice
45min
Zoodles with broccoli pesto
30min
Coriander pesto pizza
1h 30min
Seeded tahini crackers
1h 10min
Rosemary and sea salt crackers
35min
Maca chocolate bark
50min
Cauliflower Pizza Base
1h 15min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Rise and shine cereal clusters
30min
Dairy and grain free wraps
45min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min