Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto

Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto

3.9 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 portions

Składniki

Ricotta
  • full cream milk
    1800 g
  • white vinegar
    80 g
Pizza bases
  • cauliflower cut into small florets
    500 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    80 g
  • egg
    1
Pizza topping
  • olive oil for brushing
    1 tbsp
  • pear thinly sliced
    ½
  • blue cheese crumbled
    100 g
  • prosciutto thinly sliced
    150 g
  • rocket leaves
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1429.5 kcal / 6003.5 kJ
Białko 88.7 g
Tłuszcz 85.6 g
Węglowodany 75.5 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 46.6 g
Sód 3499.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...