Wersje kompatybilne
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Pizza bases
- 500 g cauliflower, cut into small florets
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 egg
Pizza topping
- 1 tbsp olive oil, for brushing
- ½ pear, thinly sliced
- 100 g blue cheese, crumbled
- 150 g prosciutto, thinly sliced
- 40 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6003.5 kJ / 1429.5 kcal
- Białko
- 88.7 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 85.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.6 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 3499.7 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Raw chocolate snaps
1h 5 min
Fermented beetroot dip
25 Std.
Cauliflower mash
25min
Cauliflower "fried" rice
45 min
Eggplant rotolo
1h 40min
Sugar-free salted peanut butter fudge
2 Std. 10 Min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1h 45min
Baked blueberry and hazelnut cheesecake
27 Std.
Paleo sandwich bread
1h 30min
Dairy and grain free wraps
45 min
Healthy banana bread
1 godz. 15 min