Urządzenia i Akcesoria
Achcharu (pickle)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 48 godz. 30 min
10 portions
Składniki
-
piece fresh ginger peeled2 cm
-
pickling onions peeled10 - 15
-
white wine vinegar600 g
-
carrots (approx. 250 g), cut into matchsticks2 - 3
-
fresh bird's eye chillies green, trimmed and deseeded if preferred8 - 12
-
garlic cloves cut into thin slices6
-
black mustard seeds1 - 2 tbsp
-
ground black pepper1 tsp
-
white sugar1 tsp
-
ground turmeric2 pinches
-
salt¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
368 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
270.4 kJ /
64.3 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Berry cordial
40 min
Garam masala
10 min
Peri peri spice mix
5 min
Spiced cauliflower pilau
20 min
Gobi masala
30 min
Biryani
1 godz. 25 min
Curried chicken rasam
50 min
Cardamom and lime syrup cake
1 godz. 35 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Ala hodi (Potato curry)
40 min
Potato karakari
50 min