
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 1 uncooked, whole chicken (1.2 - 1.4 kg)
- 1 lemon flesh only (reserving thin peelings of skin)
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 1 tsp paprika
- 1 Tbsp fine sea salt
Pumpkin Soup
- 120 g leeks trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 700 g butternut squash deseeded, peeled and cut in pieces (5 cm)
- 950 g water
- 230 g potatoes small, (approx. 5), skins on, cut in eighths
- 170 g carrots (approx. 2), cut in pieces (2-3 cm)
Gravy
- 1 Tbsp olive oil
- 300 g banana shallots (approx. 8), halved
- 50 g unsalted butter diced
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
-
1 - 2
tsp chicken stock paste (see tips), to taste
lub 1 - 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each) crumbled, to taste - 250 g water
- 120 g red wine
- 1 tsp cornflour
- ½ tsp ground black pepper to taste
- 100 g broccoli cut in large florets
- 20 fresh green beans trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 502 kcal / 2110 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Błonnik
- 8 g