Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasti
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 280 g di acqua
- 7 g di lievito di birra disidratato (1 bustina)
- 1 cucchiaino di zucchero
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 0
- 200 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 100 g di mozzarella per pizza a cubetti
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 192.5 kJ / 46 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette ai funghi porcini
2ωρ. 50 λεπτ.
Ventaglietti ricoperti
2u. 40min
Rombi di polenta fritta con salsa dip al pomodoro
1h 15min
Mini valdostane al kamut
1h 5min
Bomboloni salati
3h 20 min
Ventagli di pasta sfoglia
1h 20min
Gelatine di marshmallows
24 godz. 45 min
Crocchette di patate e speck
3h 20 min
Anelli di cipolla fritti
35min
Crocchette di patate
1h 10min
Gnocco fritto modenese
35min
Gnocco fritto
1h 5min