Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse chocolat noir
- 170 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 80 g de lait entier
- 1 jaune d'œuf
- 4 blancs d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
La mousse chocolat au caramel
- 200 g de chocolat pâtissier au caramel, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 422 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse chocolat-café
1 Std. 30 Min
Caramel salé et mousse au chocolat
45min
Chantilly au chèvre sucrée
10 Min
Dessert meringué comme un mojito
9h
Crêpes suzette
35min
Mystère au chocolat
8 Std. 30 Min
Sucettes au chocolat blanc et à la noix de coco
3 Std. 30 Min
Choux chantilly au clou de girofle
1 Std. 25 Min
Sucettes glacées au tahini et aux amandes
15h 55min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Crème brûlée à la cardamome
1 Std. 10 Min