Mousse chocolat noir-caramel

Mousse chocolat noir-caramel

4.4 143 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La mousse chocolat noir
  • 170 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 80 g de lait entier
  • 1 jaune d'œuf
  • 4 blancs d'œufs
  • 20 g de sucre en poudre
La mousse chocolat au caramel
  • 200 g de chocolat pâtissier au caramel détaillé en morceaux
  • 150 g de crème liquide 35% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1755 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...