Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte intero
- 100 - 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 80 g di corn flakes
- 10 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda e strizzata
Terminare la preparazione
- ribes rosso q.b.
- biscotti natalizi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1257.8 kJ / 300.6 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1u. 45min
Crema di mandorle con frutti di bosco
1u.
Torta alla crema e albicocche (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7h
Coppa leggera al cioccolato
1h 40min
Panna cotta alle mandorle
6 godz. 30 min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Salsa al cioccolato
20min
Torta mimosa gelato
3h 30min
Crema di pesche caramellate e cannella
2h 15min
Gelato leggero alla stracciatella
10u. 30min
Torta magica al cacao e arancia
4h