Crostata strudel (di Erica Liverani)

Crostata strudel (di Erica Liverani)

3.3 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di farina tipo 00
    220 g
  • di burro a pezzi
    100 g
  • di zucchero
    100 g
  • uovo
    1
  • di lievito in polvere per dolci (8 grammi circa)
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di zucchero
    100 g
  • di mele Golden Delicious a cubetti, (2 mele)
    300 g
  • di burro
    30 g
  • di uvetta
    40 g
  • di cannella in polvere
    1 pizzico
  • di pinoli tostati
    40 g
  • di Rum
    15 g
Copertura
  • di zucchero
    150 g
  • di burro
    150 g
  • uova
    3
  • di farina di mandorle
    150 g
  • di farina tipo 00
    55 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 481 kcal / 2301 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...