Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 220 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (8 grammi circa)
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 300 g di mele Golden Delicious a cubetti, (2 mele)
- 30 g di burro
- 40 g di uvetta
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 40 g di pinoli tostati
- 15 g di Rum
Copertura
- 150 g di zucchero
- 150 g di burro
- 3 uova
- 150 g di farina di mandorle
- 55 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2301 kJ / 481 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce
45 min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Pinza
50 min
Crostata albicocche e lamponi
1h 20 min
Crostata di mele
1h 5 min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11h 20min
Crostata di frutta secca e miele
1h 10 min
Pitte pie calabresi
1h 30min
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15 min
Torta di mele e nocciole
1h
Strudel di mele
1sa 35 dk