Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 220 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (8 grammi circa)
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 300 g di mele Golden Delicious a cubetti, (2 mele)
- 30 g di burro
- 40 g di uvetta
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 40 g di pinoli tostati
- 15 g di Rum
Copertura
- 150 g di zucchero
- 150 g di burro
- 3 uova
- 150 g di farina di mandorle
- 55 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2301 kJ / 481 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa inglese al forno
3 Std. 25 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Torta frangipane
1sa 25 dk
Torta russa di Verona
2 Std.
Gubana
3h 45min
Crostata di mele
1h 5min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Strudel di mele
1 Std. 35 Min
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min
Torta sbrisolona
55min
Torta caprese di Luca Montersino
1sa 25 dk