Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ventaglietti
- 200 g di burro, congelato a pezzi piccoli
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 90 g di acqua molto fredda
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di zucchero
Copertura al cioccolato
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 150 g di cioccolato al latte a pezzi
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Dessert di Capodanno alla melagrana
1h
Tortini al cioccolato
55 Min
Croissant al cioccolato
3h 35min
Coppette biscotto
20 min
Pasta Choux
2h
Impasto per pizza
1h
Pan Brioche
8h
Torta marmorizzata
2h
Danubio dolce
3h 25min
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8j 45 menit
Bomboloni salati
3 Std. 20 Min