Charlotte di cioccolato e vaniglia

Charlotte di cioccolato e vaniglia

3.3 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 11 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Crema alla vaniglia
  • 250 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 75 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 3 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Guscio
  • 20 biscotto savoiardo sardi
  • 10 g di burro
  • 20 g di zucchero
Mousse al cioccolato
  • 200 g di panna (35% di grassi) fredda
  • 100 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 60 g di burro a pezzi
  • 2 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 1 cucchiaio di acqua
  • 50 g di zucchero

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 75.3 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1528.1 kJ / 365.2 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 34.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...