Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema Bimby®
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero
- 2 uova
Pasta choux
- 450 g di acqua
- 240 g di burro a pezzi
- 3 pizzichi di sale
- 30 g di zucchero
- 360 g di farina tipo 00
- 9 uova medie
Caramello
- 250 g di zucchero
- 3 cucchiaini di acqua
Panna montata
- 500 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- colorante alimentare in polvere, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cestini di crema e frutta
3h
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Glassa al burro
10min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Pasta di zucchero
1h 10min
Croissant ai wurstel ed Emmental (senza glutine)
2 godz.
Cannoncini alla crema di vino rosso
40min
Bignè lumachine
Brak ocen
Danish layer cake
4 Std.
Piconi
1h 10min
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Bignè al cioccolato
3h