Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 100 g di latte intero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 170 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
Pasta sfoglia
- 350 g di farina manitoba
- 80 g di acqua fredda
- 1 uovo
- 75 g di zucchero
- 5 g di sale
- 350 g di burro (100 g a pezzi a temperatura ambiente e 250 g in un panetto freddo)
Terminare la preparazione
- 300 - 500 g di cioccolato al latte, in barrette da 10x1 cm
- 1 uovo sbattuto
- 80 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake Cappuccino
50min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Torta marmorizzata
2 godz.
Crêpes
1 Std. 20 Min
Danubio dolce
3h 25min
Galette des rois al limone
2 godz. 30 min
Finti gelati
30 min
Panini al latte con cioccolato
4 Std. 40 Min
Bomboloni salati
3 Std. 20 Min
Girelle al cioccolato
9 godz. 40 min
Stecco biscotto
6h 50 phút
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min