Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 100 g di latte intero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 170 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
Pasta sfoglia
- 350 g di farina manitoba
- 80 g di acqua fredda
- 1 uovo
- 75 g di zucchero
- 5 g di sale
- 350 g di burro (100 g a pezzi a temperatura ambiente e 250 g in un panetto freddo)
Terminare la preparazione
- 300 - 500 g di cioccolato al latte, in barrette da 10x1 cm
- 1 uovo sbattuto
- 80 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nadalin
6h 30min
Pan Brioche
8h
Ciambella al limone
2h
Torta marmorizzata
2h
Galette des rois al cioccolato
2h 30min
Muffin dell'Alto Adige
40 min
Girelle al cioccolato
9hod. 40min
Merendini al cioccolato
40 min
Hot dog
4 godz. 55 min
Torta mostruosa
2h 30min
Bauletto bicolore
6h 25min
Brioche francese al burro
5h 40min