Fagottini al cioccolato

Fagottini al cioccolato

5.0 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 45 min
20 porzioni

Składniki

Preimpasto
  • 100 g di latte intero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 170 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
Pasta sfoglia
  • 350 g di farina manitoba
  • 80 g di acqua fredda
  • 1 uovo
  • 75 g zucchero
  • 5 g di sale
  • 350 g di burro (100 g a pezzi a temperatura ambiente e 250 g in un panetto freddo)
Terminare la preparazione
  • 300 - 500 g di cioccolato al latte in barrette da 10x1 cm
  • 1 uovo sbattuto
  • 80 g di mandorle a lamelle

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.9 g
Kalorie 1033 kJ / 247 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...