Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta bresciana
- 150 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 100 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 75 g di mandorle pelate
- 75 g di farina di cocco
- 150 g di zucchero
- 110 g di albumi
- 1 pizzico di sale
Crema zabaione
- 100 g di zucchero
- 160 g di tuorli d'uovo
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 85 g di latte
- 65 g di Marsala secco
Polentina
- 3 tuorli d'uovo
- 2 albumi
- 125 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- 35 g di farina di mais tipo fioretto
- 40 g di fecola di patate
- 50 g di latte
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Bagna
- 50 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 40 g di Alchermes
Terminare la preparazione
- riccioli di cioccolato q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Torta degli auguri
1 Std. 35 Min
Bon bon alla fragola
2u. 30min
Mattonella di strüdel
20 godz.
Galette des rois al limone
2u. 30min
Girelle al cioccolato
9 Std. 40 Min
Calzone dolce di ricotta
1h 40 min
Zelten
2h 55 min.
Cannoli al nocciolato
20 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Panettone farcito
6sa 45 dk
Torta di mandorle e cioccolato
1sa 30 dk