Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 370 g di zucchero
- 1 cucchiaino raso di amido di mais (maizena) (3 g)
- 4 uova
- ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
- 4 albumi
- 70 g di farina tipo 00 setacciata
Farcia
- 6 cucchiai di caffè espresso caldo
- 2 fogli di gelatina, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 500 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 15 g di zucchero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fantasia di nocciole
1h 35 min
Bomboloni al forno
3h 35min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20min
Meringata alle fragole
2h
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7 Std.
Torta langotta di Luca Montersino
1 godz. 15 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Bignè cake
4h
Baci di dama
1h 30 min
Torta alla pasta di mandorle
1h
Cornetti semintegrali ripieni
1 godz. 15 min
Savoiardi morbidi
40 min