Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Walnusshälften
- 300 g Frischkäse
- 200 g Ziegenfrischkäse
- 250 g Quark
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Olivenöl
- ½ gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gemahlen
- 60 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix von Dr. Oetker oder Sofort Gelatine von RUF) (ca. 2 Pck.)
- 1 Dose Birnen (Abtropfgew. 450 g), in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1011 kJ / 242 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wassermelonen- Gazpacho
1j 30 menit
Focaccia mit Birnen und Gorgonzola
2h 15 min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1j 30 menit
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 min
Süßkartoffel-Grapefruit-Suppe
50 menit
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10 min
Thunfischpâté
4h 20 min
Ziegenkäsetarte
1j 25 menit
Apfel-Calvados-Sorbet
5h 30min
Zabaglione
15min
Filet Wellington mit Maronen
1j
Zabaglione al Prosecco
15min