Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 150 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 200 g Wasser
- 25 g Zitronensaft
- 3 geh. TL Agar-Agar (z.B. von Natura)
- 300 g Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
-
250
g Ricotta
lub 250 g Quark, 20% Fett - 15 g Olivenöl
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Scheiben Bauernbrot oder Schwarzbrot (ca. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 755 kJ / 181 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Zabaglione
15 Min
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1h
Balsamico-Schalotten
19 Std.
Dynamite-Sauce mit Koriander
10 Min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Roastbeef-Schiffchen
6h
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2h
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1h 20 min
Ziegenkäse mit Zwiebelkonfit
30 min
Polenta mit Trüffel und Ei
35 Min
Cheesecake mit Safranbirnen
4 Std. 30 Min
Cannelloni mit Artischocken und Tomatensauce
1h 35min