Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 150 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 200 g Wasser
- 25 g Zitronensaft
- 3 geh. TL Agar-Agar (z.B. von Natura)
- 300 g Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux)
-
250
g Ricotta
lub 250 g Quark, 20% Fett - 15 g Olivenöl
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Scheiben Bauernbrot oder Schwarzbrot (ca. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 755 kJ / 181 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
20min
Marinierte Möhren
50min
Paprikabrösel
30min
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1h
Forellen-Erbsen-Terrine
7 Std. 45 Min
Fenchelsalat
3u. 35min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Thunfischpâté
4h 20min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40min
Thunfischcreme
5min