Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
- 600 g Wasser
- 400 g gelbe Tomaten, reif, Stielansatz keilförmig entfernt
- 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 125 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Öl
- 70 g Zucker
- 80 g Apfelessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Senfkörner, hell
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 1 Prise Piment
- ¼ TL Kurkuma
- 1 Prise Nelken
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4900 kJ / 1172 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 186 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Ketchup
1h 25min
Orangen-Ingwer-Ketchup
30 Min
Erdbeer-Curry-Ketchup
40 Min
Aprikosensenf
1 Std.
Zwiebelkonfitüre
25 Min
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Tomaten-Relish
40 Min
Gelbes Ketchup
45 Min
Birnen-Senf
30 Min
Erdbeer-Curry-Ketchup
1 Std.
Senf, indisch
15min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min