Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 3 Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 160 g Olivenöl
- 4 Wacholderbeeren
- 3 Prisen Kreuzkümmel (Cumin)
- ½ TL Koriander
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 300 g Weißwein
- 800 g Möhren, junge, kleine, geschält, je nach Größe geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Grober Senf
48 Std.
Rote-Bete-Carpaccio
2 godz. 45 min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15min
Porreesalat
2h 15 min.
Champignon-Terrine
3 Std. 50 Min
Pumpernickel-Käse-Kugeln
15min
Matjesfilets in Rotweinsud
12 godz.
Champignons in Öl-Wein-Rosmarin-Marinade
2h
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6 Std. 15 Min
Weißkohlsalat
96 godz.
Antipasti-Gemüse
30min