Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
- 50 g Cranberrys, getrocknet
- 250 g Milch
- 1 Eigelb
- 30 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Speisestärke
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 500 g Ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2106 kJ / 504 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 176 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
3h 30min
Joghurtmousse Vanille
2h 30 min
Schoko-Grießflammeri
5h 20min
Blitz-Cassata
20 min
Kokos-Vanille-Pudding
1h 15 min
Marillen-Mascarpone-Eis
3 godz. 35 min
Engelsspeise
30min
Kokospudding
2h
Ananas-Kokos-Pudding
2h
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30 min
Walnusssoufflé
1h 15 min
Mandarinen-Vanille-Creme
1h