Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Milch
- 20 g Zucker
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 300 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 40 g Rosinen
-
30
g Rum
lub 30 g Apfelsaft - 1000 g Äpfel, in Spalten (1 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 150 g brauner Zucker
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 150 g Mandeln
- 3 EL Paniermehl
- 1 Eigelb
- 2 EL Sahne
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 17894 kJ / 4275 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 557 g
- Tłuszcz
- 169 g
- Błonnik
- 58.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfeltarte
1 Std.
Ingwerkipferl
3h
Zitronen-Joghurt-Torte
9h
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3h
Sesamstollen
32 Std.
Brombrick
4h
Aprikosen-Tarte
4h
Zypriotischer Halloumi-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Blitz-Cassata
20 min
Joghurt-Beeren-Terrine
10h 30min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min