Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g weißer Spargel, geschält, in Stücken (4 cm)
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
-
50
g Schmelzkäse
lub 50 g Frischkäse - 100 g Schmand
- 2 - 3 Stängel Dill, abgezupft
- Dill zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 396 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1h 40min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Erbsen-Fenchel-Suppe
45 min
Spargel-Rucola-Suppe
40 min
Spinat-Kartoffel-Suppe mit Eierstich
45 min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35min
Champignon-Rahmsuppe
35min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35min