Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Kartoffeln, in Stücken
- 100 g Blumenkohl, in Stücken
- 30 g Butter
- 300 g Milch
- 120 g Wasser
- ¾ TL Thymianblättchen, frisch
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1131 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsuppe
40min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 Min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35 Min
Rucola Suppe
25 min
Spinatsuppe mit Wildreis
45min
Kohlrabisuppe
30min
Erbsen-Fenchel-Suppe
45min
Spinatsuppe mit Karotte und Orange
25 min
Artischockensuppe (vegan)
1h
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20 min