Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 350 g Kartoffeln, in Stücken
- 10 g Butter
- 500 g Gemüsebrühe
- 350 g Milch
- 100 g Sahne
- 35 g Petersilie, abgezupft
- ¾ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 20 g Öl
- 250 g Champignons, klein, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35min
Rucola Suppe
25min
Gurkencremesuppe
25min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1小时
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Radieschensuppe
25min