Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (80 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl
- 300 g Kartoffeln, gekocht, in Stücken
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 200 g Kondensmilch
- 50 g Crème fraîche
- 50 g Rucola, ohne Stiele, in Streifen (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Käsesuppe
15min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35min
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 min
Rucola Suppe
25min
Erbsencremesuppe
30 min
Gurkencremesuppe
25min
Suppe für Verliebte
30 min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 min