Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Porree, nur das Weiße, in Stücken
- 250 g Frühlingszwiebeln, nur das Weiße, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Sahne
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 50 g Saure Sahne, glatt gerührt
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 754 kJ / 182 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45 min
Zucchinisuppe mit Minze
35 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 min
Kartoffel-Porree-Suppe
1h
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Zucchinisuppe
45 min
Wirsing-Käse-Suppe
45 min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 min
Kohlrabisuppe
35 min