Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 800 g Spargel, in Stücken, Köpfe beiseite gelegt
- 40 g Butter
- 200 g Erbsen, TK
- 500 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 200 g Sahne
- 20 g Meerrettich aus dem Glas
- 2 Frühlingszwiebeln (40 g), in feinen Ringen
- 4 TL rote Pfefferkörner, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Spargel-Mascarpone-Suppe
35min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45min
Grünkohlcremesuppe
45min
Grüne Spargelsuppe
45min
Spargel-Rucola-Suppe
40min
Spargel-Dill-Suppe
25min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Pastinaken-Cremesuppe
45min