Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schlagobers
- 120 g Rucola, gewaschen und getrocknet, etwas mehr zum Garnieren
- 50 g Olivenöl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält und geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 750 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 40 g Pinienkerne
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 Min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 Min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35 Min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40 Min
Kohlrabisuppe
30 Min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30 Min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30 Min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 Min
Radieschensuppe
25 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min