Gâteau à l'ananas caramélisé

Gâteau à l'ananas caramélisé

4.5 637 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 parts

Składniki

Le caramel
  • 60 g de sucre en poudre
  • 3 c. à soupe d'eau
La pâte
  • 560 g d'ananas au sirop, en tranches (poids net total)
  • 130 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 150 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 150 g de beurre doux fondu
  • 2 c. à soupe de rhum

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 4.5 g
Kalorie 1552 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 47.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...