Gâteau à l'ananas caramélisé

Gâteau à l'ananas caramélisé

4.5 599 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 parts

Składniki

Le caramel
  • de sucre en poudre
    60 g
  • d'eau
    3 c. à soupe
La pâte
  • d'ananas au sirop, en tranches (poids net total)
    560 g
  • de sucre en poudre
    130 g
  • œufs
    3
  • de farine de blé
    150 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de beurre doux fondu
    150 g
  • de rhum
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 371 kcal / 1552 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...