![Gâteau à l'ananas caramélisé Gâteau à l'ananas caramélisé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/623E0169-6FB4-4259-951E-0FFE847F6635/Derivates/801A2DB4-38AC-4853-A4D3-5C4D315B277E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 60 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
La pâte
- 560 g d'ananas au sirop, en tranches (poids net total)
- 130 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 150 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 150 g de beurre doux, fondu
- 2 c. à soupe de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau renversé à l'ananas
1 Std.
Moelleux aux pommes
50 Min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 Std. 35 Min
Charlotte aux poires
12h 30min
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Gâteau aux pêches
55 min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 min
Gâteau aux pommes
40 min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std.
Quatre-quarts à l'ananas
45 Min
Gâteau cœur à l'ananas
45 Min