Wersje kompatybilne
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate zucchini cupcakes
- coconut oil cooking spray, for greasing
- 100 g dairy free milk chocolate
- 250 g zucchini, cut into large pieces (3-4 cm)
- 80 g arrowroot flour
- 20 g raw cacao powder
- 50 g coconut flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 90 g dark coconut nectar syrup
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 eggs
Blueberry icing
- 50 g coconut cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 125 g fresh blueberries (1 punnet)
- 220 g icing sugar
- 20 g coconut oil (liquid)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1136.9 kJ / 270.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2u. 35min
Avocado and banana popsicles
4hod. 5min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15 min
Chocolate zucchini mini loaves
1h 30 min
Almond milk chocolate biscuits (Post-natal)
25 Std. 15 Min
Banana coconut ice blocks
7 Std. 15 Min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Rice crisp bars
1 Std. 10 Min
Chocolate sweet potato slice
1h 15min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Gluten free chocolate brownie
45 min
Basic berry muffins
40 Min