Wersje kompatybilne
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate zucchini cupcakes
- coconut oil cooking spray, for greasing
- 100 g dairy free milk chocolate
- 250 g zucchini, cut into large pieces (3-4 cm)
- 80 g arrowroot flour
- 20 g raw cacao powder
- 50 g coconut flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 90 g dark coconut nectar syrup
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 eggs
Blueberry icing
- 50 g coconut cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 125 g fresh blueberries (1 punnet)
- 220 g icing sugar
- 20 g coconut oil (liquid)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1136.9 kJ / 270.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Healthy banana bread
1h 15 min
Wombat slice
45 min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1h 25 min
Chocolate zucchini mini loaves
1h 30 min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1 Std. 45 Min
Rice crisp bars
1óra 10p
Chocolate energy bars
1h
Basic berry muffins
40 min
Apple cinnamon muffins
40 min
Berry coconut cashew bars
2h 40min
Chocolate sweet potato slice
1h 15 min
Gluten free chocolate brownie
45 min