Spiced garlic prawns and calamari

Spiced garlic prawns and calamari

4.1 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 portions

Składniki

  • calamari hoods (approx. 330 g total)
    3
  • raw prawns deveined and tails intact
    20
  • garlic cloves
    4
  • lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
    2 pieces
  • long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
    ½ - 1
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
    3 sprigs
  • fresh coriander leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
    3 sprigs
  • olive oil
    40 g
  • dry white wine
    2 - 3 tbsp
  • sweet paprika
    ½ tsp
  • sea salt to taste
    ¼ tsp
  • lemons cut into wedges, to serve
    1 - 2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 358.9 mg
Białko 17 g
Kalorie 543 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...