Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 calamari hoods (approx. 330 g total)
- 20 raw prawns, deveined and tails intact
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 2 - 3 tbsp dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 358.9 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and noodle stir-fry
25 Min
Fish and mixed vegetable parcels
1 godz. 15 min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 godz. 15 min
Pork belly ramen
4 godz. 10 min
Thai noodle and seafood salad
50min
Quick prawn stir-fry
20 Min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1óra 5p
Chilli lime prawns with soba noodles
25 Min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Garlic prawns
25 Min