Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g veal scallopini, cut into strips (4 cm) (see Tips)
- 20 g cornflour
- 60 g soy sauce
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g olive oil
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 800 g potatoes, peeled and cut into wedges
- 400 g button mushrooms, cut into thin slices (5 mm)
- 20 g tomato paste
- 100 g sour cream (see Tips)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp Worcestershire sauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 536.8 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 2748.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Pork fillet with mustard
35min
Chicken and mushroom lasagne
1h 55 min
Beef stroganoff
35min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 Min
Linguine with salmon and herbs
25 min
Crab linguine
30 Min
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min
Mushroom and bacon pasta
30 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 min