Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots, peeled
- 60 g white wine vinegar
- 90 g red wine vinegar
- 1 tsp ground black pepper
- ¼ tsp sea salt
- 500 - 550 g rock salt, or crushed ice, for serving
- 36 fresh oysters, shucked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 329 kJ / 78 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 381.2 mg
Alternatywne przepisy
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Espresso martini
5 min
Oysters with lime granita
5 min
Citrus margarita
10 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1 godz. 15 min
Leek and smoked salmon dip
55 Min
Oysters Kilpatrick
15min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Cosmopolitan
5 min
Mojito-style cocktail
10 min